Samasooline paar ei kiirusta kooselu registreerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Alvar ja Dimitri, kes moodustavad samasoolise paari, ei kiirusta oma kooselu registreerima, sest kuigi eilsest kehtib ühiskonnas palju vastukaja tekitanud kooseluseadus, siis rakendusaktide puudumise tõttu nad seda sõlmima ei kiirusta.

«Kui seadus poolteist aastat tagasi vastu võeti, siis räägiti ju kohe, et seadus ei puuduta kaugeltki mitte ainult samasoolisi paare, vaid just enamuse heteropaare. Kokku kui ma õigesti mäletan, siis käis läbi number 180 000 inimest ning nendest ainult vähemus on geipaarid," ütles Alvar Vikerraadio saates «Vikerhommik».

Tema hinnangul peab seadus andma kõigile võimaluse kooselu registreerida, et ei tekiks õiguslikku tühimikku, mis on ebaõiglane ja normaalselt elu takistav, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Alvari ja Dimitri puhul on tegemist niiöelda rahvusvahelise paariga, kuna Dimitri elab hetkel Venemaal Peterburis.

«Juriidilises plaanis ei tähendaks Eestis kooselu registeerimine Venemaal mitte midagi, kuid ma tean väga paljusid paare, kes teevad seda enda jaoks, ning on registreerinud oma kooselu mõnes teises Euroopa riigis,» sõnas Dimitri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles