Politseinikud tänavu uusi mundreid veel ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti töötajad saavad uuendatud vormid.
Politsei- ja piirivalveameti töötajad saavad uuendatud vormid. Foto: PPA

Segaduse tõttu korrakaitsjate vormiriietuse hankel ei saa politseinikud tänavu veel uusi mundreid, kuid need peaks saabuma järgmise aasta alguses.

«Meie ametnik polnud hoolas, et tagada kõikidele pakkujatele võrdsed tingimused. Kuid saan kinnitada, et suurte hangete ja rahade puhul on sisekontroll kullipilguga toiminguid jälgimas. Uued vormiriided siiski tulevad, meil on uus hankemeeskond olemas, oleme oma finantsskeemid läbi mõelnud, lihtsalt uue hanke tegemine võtab aega,» rääkis politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher usutluses BNS-ile.

Tema sõnul on politseil vormilõiked olemas ja testkandmised tehtud, kuid 2016. aastal, nagu algselt oli kavandatud, esimesed uued vormid politseinikeni siiski ilmselt ei jõua. «Tuleb leida tootja ja ei saa välistada, et hanke võidab sama firma, kes ka esmakordselt edukas oli. Meil pole tootjale olnud etteheiteid, kuid loome võimalused ausaks pakkumismenetluseks. Uued vormid tulevad ilmselt 2017. aasta alguseks,» ütles Vaher.

Siseministeeriumi audit leidis novembri alguses politsei ja piirivalveameti (PPA) vormiriiete hankes mitu viga. Audiitorite hinnangul ei olnud PPA hankestrateegia vormivarustuse uuendamise protsessi alguses piisavalt läbimõeldud. Kõikide vormivarustuse hankeprotsesside korralduses polnud piisavat selgust, seega ei olnud tagatud turuosaliste võrdset kohtlemist parimal võimalikul moel.

Kõrvaldamaks ebakõlasid politseinike uue vormiriietuse riigihankel, muutis PPA hanketingimusi, kuid detsembri alguses kuulutas PPA lõppenuks uue politseivormi ja vormi väljastamisega seotud teenuste hanke ja lükkas esitatud pakkumused tagasi; mõlemad esitatud pakkumised olid hinna poolest samas suurusjärgus, kuid ületasid kavandatud eelarvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles