Andres Aaviku uusaastasoov: läbipaistvamat ja targemat riigivalitsemist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liven Kinnisvara juhatuse liige Andres Aavik (paremal) Promenaadi maja nurgakivi panemise üritusel.
Liven Kinnisvara juhatuse liige Andres Aavik (paremal) Promenaadi maja nurgakivi panemise üritusel. Foto: Andres Teiss

Tänavu Tallinnas Promenaadi majade ehituse käivitanud Liven Kinnisvara juhatuse liige ja Skanska Eesti pikaaegne juht Andres Aavik ootab uuel aastal elamuarenduse sektoris uute tulijate ilmumist ja konkurentsi kasvu; Eesti riigilt aga läbipaistvamat ja targemat riigivalitsemist.

Liven Kinnisvara ja Ehitusettevõtete Liidu juhatuse liige Andres Aavik:

Lõppeva aastaga võin üldjoontes rahule jääda. Suurimad õnnestumised olid seotud Liveni käimasolevate ja valminud projektidega. 2015. aastal valminud elamuarendustes on kõik kodud endale omaniku leidnud ning pooleliolevates projektides on eelmüük ületanud ootusi.

Järgmisele aastale läheme vastu kindla tundega. Liveni meeskond on end esimeste projektidega nii koduotsijatele kui ka investoritele tõestanud, mistõttu huvi meie tulevaste projektide vastu on tõusnud.

Konkurentsi kasvu ja finantseerimistingimuste karmistumist võtame oma tegevuses küll arvesse, kuid projekti edu määravad siiski seda juhtivate inimeste motivatsioon ja kompetents.

Eestile soovin selget sihti ning selle saavutamiseks läbipaistvamat ja targemat riigivalitsemist.

Globaalses plaanis loodame, et õnnestub vältida vapustusi, mis meie habrast majandust negatiivselt mõjutaks.

Järgmisel aastal siseneb elamuarenduse turule uusi tegijaid ja käivitatakse uusi projekte. Klientidele on see positiivne, sest kasvav konkurents ei lase hindadel tõusta - samas on jälle kodu otsimisel õige valiku tegemine keerulisem.

Pangad ootavad arendajatelt kõrgemat eelmüüki, mistõttu nõrgemad projektid ei pruugi käivituda. Sektori maine hoidmise huvides soovitan arendajatel oma plaanide tegemisel olla konservatiivsed. Koduotsijatel soovitan enne otsuste tegemist kainelt mõelda, konsulteerida ala asjatundjatega ja uurida arendaja tausta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles