Erki Nool: poliitikas on 99 protsenti karjeristid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: Viktor Burkivski

Möödunud aasta viimasel päeval Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) välja astunud Erki Nool ütles, et ei kavatse ühtegi teise erakonda astuda ega poliitikas enam jätkata.

«Olen juba sisuliselt 10 kuud aktiivsest poliitikast eemal ka olnud. Eks mul see mõte oli juba eelmise aasta detsembris, 13 kuud hiljem tegin otsuse. Teatud põhjusel ei lahkunud ma [erakonnast] eelmise aasta detsembris, vaid aasta hiljem,» lausus Nool Kuku raadiole antud intervjuus.

Nool ütles, et kindlasti ei kahetse poliitikasse minemist. «See oli omamoodi põnev aeg, päris palju huvitavaid tutvusi, reise ja kogemusi on tekkinud. Kindlasti ei ole see olnud mahavisatud aeg,» ütles ta.

Tipp-poliitika ja tippsport on tema sõnul kaks nii eri valdkonda, et on raske öelda, kumb neist raskem on. «Loomulikult on tippspordis mõned asjad lihtsamad: püstitad eesmärgi, teed selleks treeningplaani ja täidad treeningplaani. Kui sulle on midagi antud, siis suure tõenäosusega teed selle ära. Poliitikas – kui vaatame eri erakondade platvormi – kui vähe suudetakse seda täita. Selle rakursi alt vaadates on poliitika ja sport väga erinevad,» arutles Nool.

Nool ütles, et hoolimata väga erisugustest iseloomujoontest on poliitikasse tulnud inimestest 99 protsenti karjeristid. «See oli suhteliselt üllatav, kui vaatad, kui leebe või malbe olekuga on paljud poliitikud,» lisas ta.

Oma kõige suuremaks tööks või ka seiklusrikkamaks ajaks pidas ta seda, kui tema keskkonnakomisjoni juhtimise ajal võeti intriigidest ja emotsioonidest hoolimata vastu jahiseadus.

Tallinna linnavolikogus jätkab Nool oma sõnul kuni järgmiste valimisteni.

Mõnda teise erakonda minekut pole tal olnud mõtteski, sest maailmavaade on tal ikka sama. Nool arvas, et valimistel toetab edaspidigi IRLi.

Seda, kas ta kavatseb nüüd kandideerida Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks, ei soovinud Nool kommenteerida, sest praegune juht (Neinar Seli - toim) pole veel tagasi astunud. «Kõigepealt peaksime ootama 14. veebruari täitevkomitee otsused ära, kas president üldse astub tagasi ja mis siis edasi saab, kas valimised tehakse kevadel või sügisel. Hakata praegu veksleid välja andma ja siis läbi lastud saada ei ole vist praegu kõige mõistlikum,» arvas ta.

Nool astus poliitikasse 2003. aastal IRLi eelkäijaga Isamaaliiduga liitudes. Aastatel 2007-2015 oli ta riigikogu liige, aastast 2005 praeguseni Tallinna linnavolikogu liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles