Eestis püstitati uus kinokülastusrekord

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CC Plaza uus Scape kinosaal
CC Plaza uus Scape kinosaal Foto: Tairo Lutter

Eelmisel aastal külastati Eesti suurima kinoketi Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Narva kinosid üle 1,3 miljoni korra, mille seas püstitas kõigi aegade rekordi Coca-Cola Plaza ligi 1,1 miljoni külastusega. Kogu Eesti kinokülastuste arv ületas 2015. aastal juba 3 miljoni piiri.

Populaarseimateks filmideks osutusid 2015. aastal «Käsilased», «Kiired ja Vihased 7» ning järjekordne James Bondi film «Spectre». Kodumaistest filmidest kogusid enim vaatajaid Elmo Nüganeni sõjaeepos «1944» ja kogupereseiklus «Supilinna salaselts».

«Meie kinode möödunud aasta rekordilised vaatajanumbrid ning pidev külastajate arvu kasv näitab, et eestlased on tõeline kinorahvas,» ütleb Forum Cinemas tegevdirektor Kristjan Kongo. «Forum Cinemas kinode külastusnumbrid on küll aasta-aastalt suurenenud, kuid möödunud aasta hüpe 1,3 miljonini on viimaste aastate jõuliseim kasv,» sõnas Kongo. «Eesti aastane kinokülastuste koguarv ületas mullu juba 3 miljoni piiri.»

Coca-Cola Plazat külastati 2015. aastal ligi 1,1 miljonil korral, mis on kõigi aegade rekordtulemus. «Arvestades pealinna viimastel aastatel lisandunud uusi kinosid ja tihedamat konkurentsi meelelahutusturul, pean Coca-Cola Plaza järsult kasvanud külastusnumbreid vägagi märkimisväärseks. Üle aegade parimat tulemust mõjutas ka uue Scape saali avamine, mida eelistab pea iga neljas Coca-Cola Plaza külastaja,» lisas tegevjuht Kongo.

Narva kino Astrit külastati 2015. aastal ligi 125 000 korda, mis on samuti läbi aegade parim tulemus. Tartu kino Ekraani vaatajate arv tegi mullu võrrelduna aasta varasemaga läbi 35-protsendise tõusu ulatudes 110 000 külastuseni.

«Kõikide meie kinode vaatajanumbrite suurenemise taga oli hea filmiaasta üldiselt ning mitmekesine programmivalik. Forum Cinemas kinod näitasid möödunud aastal varasemast rohkem filme, eriseansse ja ülekandeid. Kokku tõime publikuni 324 erinevat ekraniseeringut, millest 240 olid uued filmid,» selgitas tegevjuht.

Lisaks filmidele sai Tallinna, Tartu ja Narva kinodes nautida üleilmselt tunnustatud ooperi-, teatri-, balleti- ja kontserdiülekandeid ning erilinastusi. Populaarseimaks osutus eelmisel aastal teatriklassika «Hamlet», kus mängis Benedict Cumberbatchi kõrval ka kodumaine staar Sergo Vares. Eksklusiivne muusikadokumentaal Kurt Cobaini elust «Montage of Heck» kogus samuti suure publikunumbri ning palju vaatajaid tõid kinosaali ka erinevad Metropolitan Opera ooperi- ja Moskva Suure Teatri balletiülekanded.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles