Tallinna Ülikooli rektori ametikohale esitati kaks kandidaati

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land on varem öelnud, et näeks end heameelega rektorina ka järgmised viis aastat.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land on varem öelnud, et näeks end heameelega rektorina ka järgmised viis aastat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna lõppes kandidaatide ülesseadmine Tallinna Ülikooli rektori ametikohale. Ettenähtud aja jooksul esitati kokku kaks kandidaati.

Tallinna Ülikool kuulutas novembri alguses välja avaliku konkursi rektori leidmiseks järgmiseks viieks aastaks ning kandidaate tähtsale ametikohale sai esitada tänaseni. Ülikooli põhikirja kohaselt võisid rektorikandidaate esitada akadeemilise üksuse nõukogu, vähemalt veerand senati liikmetest ühiselt, ametisolev rektor ja vähemalt kaheksa kuratooriumi liiget ühiselt.

Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll ütles täna mõni minut pärast kella 16, mil kukkus kandidaatide esitamise tähtaeg, et üles seati kaks kandidaati. Ta lisas, et kandidaatide nimed saavad avalikuks peale seda, kui nad on kandideerimiseks kirjaliku nõusoleku andnud. Seda peavad nad tegema 8. jaanuari keskpäevaks.

Viis aastat ülikooli juhtinud rektor Tiit Land ütles novembris, pärast valimiste väljakuulutamist Postimehele, et jätkaks heameelega rektorina ka järgmisel ametiajal. «Ma arvan, et viis aastat, mis saab varsti täis, ei ole väga pikk aeg,» põhjendas ta toona oma soovi jätkata.

Samuti tõi Land välja, et viimase aasta jooksul on ülikoolis tema juhtimisel viidud läbi hulganisti muudatusi nii juhtimises, akadeemilises struktuuris kui ka lisarahastuses. «Mul oleks ka ühelt poolt kohustus sellega edasi minna, kuna see on minu rektoriajal algatatud,» lisas ta.

Ülikooli valimiskogu valib uue rektori 8. veebruaril. Uue rektori ametiaeg algab 15. mail ja kestab viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles