75-aastane mees ähvardas naabrit stardipüstoliga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stardipüstol.
Stardipüstol. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Põhja prefektuur sai vana aasta viimasel päeval teate, et Tallinnas Õismäe tee kortermajas ähvardas üks mees stardipüstoliga naaberelanikku, politsei pidas kahtlustatavana kinni 75-aastase mehe.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas ütles Postimehele, et juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku ähvardamist käsitleva paragrahvi alusel.

Temale teada olevalt ähvardas mees stardipüstoliga naaberkorteri elanikku, kuid mis põhjusel, seda selgitab uurimine. Samuti ei olnud tal ülevaadet, kas meest on varem väärteo- või kriminaalkorras karistatud.

Kallase sõnul kasutatakse stardipüstolit spordivõistlustel - tegu on ehtsat relva meenutava paugutajaga.

Karistusseadustik paragrahv 120 näeb ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse, kui keegi ähvardab tapmisega, tervisekahjustuse tekitamisega või kui on olnud alust karta ähvarduse täideviimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles