Nutinööpe pakkuv idufirma on raskustes

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SmagID nutinööbid.
SmagID nutinööbid. Foto: SmagID

Nutinööpe pakkuva SmagID nüüdseks endist emafirmat likvideeritakse ning töötaja süüdistab ettevõtet palga maksmata jätmises.  

Mullu kevadel värbas ettevõte Hertz Invest OÜ tööle Helena (nimi toimetusele teada – toim), kelle ülesandeks sai SmagID nutinööpide turundamine. «Kolisin kogu oma kraamiga Eestisse, jätsin oma raskelt haige ema teiste hoole alla. Kohe esimese palgaga oli jama,» räägib ta.

Nimelt sai ta palga vaid osaliselt ning kui ta maksu- ja tolliametist kontrollis, oli näha, et brutosumma on märgitud kokkulepitust väiksemaks. Tööandja lubas raamatupidajale veast teada anda ning ülejäänud tasu sai naine sularahas. Ent ka juunikuu eest sai Helena vähem palka. «Juulikuu palga sain samuti vaid osaliselt arvele ning lisa sealt enam sularahas ei saanud,» sõnas ta. Ka üks teine sama firma endine töötaja ütles, et pole siiani kogu palka kätte saanud. Kolmas ütles, et töötas seal vabatahtlikuna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles