PPA saadab neli töötajat Kreekasse pagulasi registreerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid läbi vee Lesbose saarele sumpamas, kuna nende paat sai kivisel rannikul kannatada.
Migrandid läbi vee Lesbose saarele sumpamas, kuna nende paat sai kivisel rannikul kannatada. Foto: SCANPIX

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) lähetab kolmapäeval Kreekasse neli ametnikku, kelle ülesandeks saab Kreeka võimude abistamine riiki saabunud põgenike registreerimisel.  

«Euroopa Liidu piirivalveagentuuri Frontex kiirreageerimisoperatsiooni Poseidon raames saadetakse neli PPA ametnikku Kreekasse Lesbose saarele, kus nende tööülesanneteks on toetada Kreeka ametivõime sisserändajate registreerimisel ja neilt sõrmejälgede võtmisel,» ütles PPA rahvusvahelise koostöö büroo juht Reet Zeisig esmaspäeval BNSile.

«Operatsiooni ja ametnike tegevusi koordineerib ning rahastab Frontex. Ametnikud on enne tööle asumist läbinud vastavad koolitused,» lisas Zeisig.

Nende tegevus ei seostu Kreekasse saabunud pagulaste ümberpaigutamisega Eestisse, kinnitas politsei- ja piirivalveameti esindaja.

Zeisigi sõnul kestab PPA ametnike osalemine Frontexi kiirreageerimisoperatsioonil üks kuu, misjärel nad jätkavad teenistust Eestis. «Hetkeseisuga on PPA planeerinud saata pärast nende ametnike lähetuse lõppemist Kreekasse järgmise rühma ametnikke samu ülesandeid täitma,» lisas Zeisig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles