Nokia rekordtehing sai teoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alcatel-Lucenti ja Nokia tegevjuhid Michel Combes (keskel) ja Rajeev Suri (vasakul) Prantsuse presidendile Francois Hollande'le tehingut tutvustamas.
Alcatel-Lucenti ja Nokia tegevjuhid Michel Combes (keskel) ja Rajeev Suri (vasakul) Prantsuse presidendile Francois Hollande'le tehingut tutvustamas. Foto: Philippe Wojazer / AFP

Prantsuse finantsjärelevalveamet AMF teatas täna, et Nokia Prantsusmaal ja USAs tehtud aktsiaostupakkumine on olnud edukas ning firma on saanud oma valdusse 76 protsenti Prantsuse-USA firmast Alcatel-Lucent.

Sellega on täidetud miinmumnõue, ehk see, et Nokia peab saama oma kontrolli alla vähemalt 50 protsenti hääleõiguslikest aktsiatest.

Nokia pakkus Alcatel-Lucenti aktsia eest 0,55 Nokia aktsiat. Tehingu kogumaht on 15,6 miljardit eurot, see on ühtlasi Soome ajaloo suurim tehing.

Alcatel-Lucenti ost on saanud Euroopa ja USA konkurentsiametite heakskiidu, detsembris kiitsid tehingu heaks ka Nokia aktsionärid.

«Uue Nokia ehitamiseks on astutud suur samm,» kommenteeris ettevõtte juhatuse esimees Risto Siilasmaa Twitteris.

Ametlikult stardib uus Nokia järgmisel nädalal, 14. jaanuaril. Ühinenud ettevõtte peakorter jääb Soome ja juhatuses domineerivad Nokia juhid.

Tehinguga kerkib Nokia Huawei ja Ericssoni kõrvale kolmandaks suureks võrguseadmete valmistajaks. Alcatel-Lucenti ost annab Nokiale ka märkimisväärse turuosa USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles