Jõhvis põgenenud noor vang saadi kätte

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Täna kella ühe paiku öösel andis eile pereprogrammi ajal Jõhvis kodukülastuselt põgenenud Marmo Hein end vastupanuta vanglateenistuse ametnikele kätte.

Hein andis end üle põgenemiskohast 18 kilomeetri kaugusel. Noore vangi vastupanuta üleandmist vahendas tema perekond.

«Kuigi juhtunu oli ühelt poolt tõsiseim tagasilöök juba kuus aastat sel kujul toiminud noorte vangide motivatsiooniprogrammis, näitas see teisalt, et programmi eesmärk - aidata noortel õigusrikkujatel oma perega suhteid hoida, võimaldab neid ohtlikelt eksisammudelt tagasi tuua,» ütles Viru vangla direktori kohuseid täitnud Ain Anslan, kes sündmuse lahendamist juhtis.

Mõrva eest karistust kandev Viru vangla kinnipeetav Marmo Hein põgenes eile kella 14 paiku noortele kinnipeetavatele suunatud kodukülastusprogrammi ajal. 19-aastane Hein kannab alates 2014. aastast üheksa-aastast karistust mõrva eest, mille ta pani toime auto röövimise eesmärgil. Tegemist on kinnipeetava esimese karistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles