VANA KULD. Uusaastaööl hukkunud mehe Facebooki viimane postitus puudutab tuhandeid

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sõbranna tähistab sel nädalal sünnipäeva - Postimehe naisteportaal saab nimelt kümneaastaseks! Sel puhul vaatame arhiividesse ja taasavaldame lood, mis on meie lugejatele enim peale läinud. See lugu ilmus esimest korda 5. jaanuaril 2016.

Matthew DeRemer (31) oli Iraagi sõja veteran, kes hukkus traagiliselt uusaastaööl Floridas purjus autojuhi põhjustatud õnnetuses. Tema viimane Facebooki-postitus on aga liigutanud tuhandete inimeste südameid.

Matthew armastas väga sõita mootorrattaga ning just sellel ta õnnetusse sattuski. Politsei on juba vahistanud purjus autojuhi, kelle süü tõttu avarii juhtus.

Matthew sõbrad aga jagasid avalikkusega tema viimast Facebooki-postitust, mis annab kummalisel kombel lootust ja lohutust ka pärast mehe surma.

«Viimane 2015. aasta päev!» kirjutas Matthew. «Ma olen sel aastal võitnud, olen kaotanud, mu perekond on lähedasem ja tugevam kui kunagi varem. Ma olen kaotanud armastatud inimesi, aga leidnud uusi sõpru. On olnud mitmeid kordi, kus ma olen põlvili palves ning teistel hetkedel aidanud teistel palvetada. Mu usk, mida ma armastan jagada, on minu jaoks olnud igapäevane ärkamine ja arusaamine, et inimesed, elud, asjaolud muutuvad aja jooksul paremaks. Ma vaatan möödunud aastale tagasi ja näen tohutuid takistusi, millest ma üle olen saanud, teistega jaganud ja ennast taas leidnud… Ma ütlen aitäh ja las 2016 tulgu! Palju tööd on veel ees!»

«Ma ei tea, kus ma täna õhtul lõpetan, aga ma tean, et kuhu iganes ma jõuan, on koht, kuhu ma pean jõudma,» lõpetab Matthew viimase postituse, mis ta oma elus kirjutas. Selle juures on foto, kus on kirjas: «Me sünnime päevaga. Me sureme päevaga. Me saame muuta kõike ühe päevaga. Ja me saame päevaga armuda. Kõik võib juhtuda vaid päevaga.»

 

Last day of 2015!!!! For me I'll be meditating through all I do, on this entire year. I've lost, I've gained, family is...

Posted by Matthew DeRemer on Thursday, 31 December 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles