Välismaa pakkidel on varsti lootus jõuda automaatidesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal laienes Itella Smartposti automaadivõrgustik Soome. Nüüd on Soomes juba 500 ja Eestis 87 selle firma automaati ning kahe riigi automaatide vahel käib tihe pakiliiklus.
2011. aastal laienes Itella Smartposti automaadivõrgustik Soome. Nüüd on Soomes juba 500 ja Eestis 87 selle firma automaati ning kahe riigi automaatide vahel käib tihe pakiliiklus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi pakiautomaatide võrgustik on Eestis hästi arenenud, pole endiselt võimalik suuremat osa rahvusvahelisi pakke kätte saada automaatidest. Postifirmad teevad olukorra parandamiseks jõupingutusi.

Cleveroni juht Arno Kütt selgitas, et tehnoloogia võimaldab vastu võtta kõiksugu pakke ning see, et välismaalt saabuvaid pakke pole võimalik pakiautomaatidest kätte saada, on seotud rahvusvaheliste lepingutega.

«See sõltub kanalist, mille kaudu pakk Eestisse tuleb. Kui see tuleb näiteks Omnivasse, toimetab Omniva selle oma võrgu kaudu kohale. Kas ta paneb selle pakiautomaati või postkontorisse, on tema enda otsustada,» rääkis Kütt. Ta on täiesti kindel, et tulevikus hakkab rahvusvahelisi pakke kätte saama ka automaatidest, küsimus on vaid ajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles