Sotsiaalministeerium lõikas näppu

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käo põhikoolis käiv üheksa-aastane Marie vajab igas tegevuses – istudes, seistes, pissil või duši all käies, rääkimata õues jalutamisest – spetsiaalseid rihmadega toole, laudu, kärusid, et tema nõrka keha kindlalt püsti hoida.
Käo põhikoolis käiv üheksa-aastane Marie vajab igas tegevuses – istudes, seistes, pissil või duši all käies, rääkimata õues jalutamisest – spetsiaalseid rihmadega toole, laudu, kärusid, et tema nõrka keha kindlalt püsti hoida. Foto: Erakogu

Mis tunne on, kui saate uuel aastal arve, mis on neli või isegi kuus korda suurem, kui sama asja eest tuli veel detsembris maksta, ja teid ei ole hinnatõusust teavitatud? Aga just niisugune ehmatus tabas sadu puudega laste vanemaid sellel nädalal.

Üheksa-aastase sügava liikumispuudega Marie ema Hiie Härm vaatas esmaspäeval lapsele hädavajalikke abivahendeid rentivast firmast saabunud arvet ega suutnud oma silmi uskuda. Kui kuue abivahendi eest tasus ta veel detsembris 30 eurot, siis nüüd oli arve 118 eurot.

«Kui ma oleksin sellist hinnatõusu detsembris ette teadnud, oleksime osa abivahendeid tagasi viinud,» arutles Härm. Aga tunnistas siis, et kõiki abivahendeid on Mariele vaja: rihmadega istet, dušitooli, seisulauda, kahte potitooli – üks kooli ja teine koju – ning spetsiaalset käru.

«Kõik lapsevanemad on paanikas,» lausus Härm, ja vähemalt kuni 300 vanemat, kes rendivad oma puudega lastele Invarust abivahendeid, kirjutaksid sellele väitele alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles