Obama andis stardipaugu relvatootjate aktsiarallile

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama soov relvaseadust muuta paneb ameeriklased investorite arvates rohkem relvi ostma. Pildil kliendid Florida relvapoes jõuluoste sooritamas.
Obama soov relvaseadust muuta paneb ameeriklased investorite arvates rohkem relvi ostma. Pildil kliendid Florida relvapoes jõuluoste sooritamas. Foto: Joe Raedle / AFP

President Barack Obama uued ainuisikulised relvakontrollimeetmed on puhunud värsket tuult USA relvatootjate tiibadesse ning investorid ootavad enne meetmete jõustumist jõulist osturallit.

Smith & Wessoni aktsiad sooritasid 11,1-protsendilise hüppe 25,86 dollari tasemele pärast seda, kui ettevõte tõstis oma käesoleva kvartali väljavaadet, kirjutab Financial Times. Nimelt teatas Massachusettsis baseeruv firma, et ootab oma aktsiatelt jaanuari lõpuks kasumit 39-41 senti ja mitte 27-29 senti nagu varasemalt arvati.

Müük peaks kerkima 175-180 miljoni dollarini (eelmine prognoos 150-155 miljonit). See omakorda korrigeeris roosilisemaks terve aasta väljavaate.

Pärast Smith & Wessoni teadet tegid tugeva tõusu ka Sturmi ja Ruger & Co aktsiad.

«Nagu tulirelvatööstus juba korduvalt on kogenud, näib relvakontrolli karmistav seadusandlus taas jaemüügile hoogu andvat, kuna tarbijad tormavad poodidesse ostma relvi, mida nad aimavad müügilt kaduvat,» ütles Wunderlich Securitiesi analüütik Rommel Dionisio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles