«Taarka» valiti kahele rahvusvahelisele filmifestivalile

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto «Taarka»  filmivõtetelt Pärnus.
Foto «Taarka» filmivõtetelt Pärnus. Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Setokeelne mängufilm «Taarka» valiti Hamburgi rahvusvahelise filmifestivali võistlusprogrammi Agenda 08 ning filmi näidatakse ka Euroopa filmide festivalil Kanada linnades.

Filmi produtsent Anneli Ahven ütles, et «Taarka» on südamega tehtud ja kantud soovist tutvustada eestlastele ühte seto kultuuri vastuolulist isiksust, teatas Exitfilm oma pressiteates.

«Nüüd on film minemas euroopa filmide võistlusprogrammidesse, kus ta esindab ühte Euroopa äärealal oleva rahvuse toimivat kultuuri. See on tunnustus ning näitab, et rahvaste põhiväärtustest tõukunud teemad on väga päevakajalised ka tänases päevas,» lisas Ahven.

Hamburgi rahvusvahelisel filmifestivalil esitavad oma loomingut üle 200 režissööri, produtsendi, näitleja. Rahvusvahelisse võistlusprogrammi AGENDA 08 on välja valitud 51 mängufilmi 36st riigist. Mainekate auhindadega filmifestival kestab 25. septembrist 2. oktoobrini 2008. Festivalile on kutsutud «Taarka» režissöör Ain Mäeots, üks peaosatäitja Siiri Sisask ja produtsent Anneli Ahven.

Novembris võib «Taarkat» Euroopa filmide festivali raames näha kolmes Kanada linnas: Ottawas, Torontos ja Vancouveris.

Eestis on tänase seisuga filmi käinud vaatamas 9262 vaatajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles