Jalgpallikoondis lõpetas 14 mängu kestnud kaotusteseeria

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Rootsi mäng 2014. aastal
Eesti ja Rootsi mäng 2014. aastal Foto: SCANPIX

JALGPALL. Eile tänavuse aasta esimese kohtumise pidanud Eesti jalgpallikoondis teenis Rootsiga mängides väärt 1:1 viigi ning lõpetas sellega ühtlasi küllaltki pikale veninud kaotusteseeria. Eesti ja Rootsi kohtusid omavahel juba 16. korda ning seni oli eestlastel kirjas üks viik ja 14 kaotust. Ainus viik pärines esimesest omavahelisest matšist, kui 1921. aastal mängiti Tallinnas 0:0. 

Eilses kohtumises haaras matši 56. minutil juhtohjad Eesti, kui FC Flora mängijate hea koostöö järel asuti 1:0 juhtima. Vastaste söödueksimuse kasutasid selles olukorras edukalt ära Rauno Sappinen ja Albert Prosa, kellest esimene oli sööduandja ja teine väravalööja rollis. Väga pikalt ei saanud Eesti aga eduseisu nautida, kuna 70. minutil tõi tabloole viigi Taani kõrgliigaklubi FC Randersi ründaja Mikael Ishak.

«Mäng oli võrdne ja minu arvates oli ka viik õiglane tulemus,» tõdes Eesti koondise rootslasest peatreener Magnus Pehrsson. «Arvestades aastaaega, tegime korraliku esituse. Kaitsetöös oli häid perioode, kus olime kompaktsed või vajadusel agressiivsed. Ka rünnakul oli häid liikumisi. Samas tuli sisse ka perioode, kus olime kaitses passiivsed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles