ERR.ee: Sirje Potisepp ennustab pankrotte toiduainetetööstuses

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp.
Sirje Potisepp. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Toiduainetetööstust ootavad ilmselt ees ka pankrotid, leiab Toiduainetööstuse liidu juht Sirje Potisepp.

«Need, kes on tugevamad, muutuvad võib-olla raskel ajal veel tugevamaks, aga nõrgemad kindlasti tugevamaks ei muutu,» vahendasid ERR Uudised Potisepa intervjuud «Terevisioonile».

Ta tõi välja toiduainetetööstusesse kuuluva jookide tööstuse, kus on aktsiisimaksu tõstetud 32,8 protsenti, muu hulgas on kaks suurt joogitootjat pankrotti läinud.

Tema sõnul prognoosivad joogitootjad, eriti alkohoolsete jookide tootjad, et aasta lõpuks jääb nende sektoris riigikassasse laekumata 350 miljonit krooni.

Potisepa hinnangul peaks valitsus leidma kokkuhoiukohad eelkõige oma kulutuste hulgast, mitte halvama hindade tõusuga majanduse tugisammast – tööstust.

«Kui tõstetakse toiduainete hindu, siis tarbimine väheneb, tööstused satuvad raskesse olukorda ja sel juhul pole majanduskasvu Eestis küll kuskilt näha,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles