Jaapan valmistub halvimaks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea suurtükitules süttinud hooned.
Põhja-Korea suurtükitules süttinud hooned. Foto: SCANPIX

Jaapani valitsusjuht Naoto Kan andis pärast tänast tulevahetust kahe Korea vahel valitsuskabineti ministritele käsu valmistuda igaks juhtumiks.

Saareriigi valitsusallikate kinnitusel andis peaminister käsu luua peaministri büroo kriisireguleerimiskeskuse juurde ka üksus, mis Korea poolsaarel lahvatanud pingete kohta jooksvalt aru annaks, vahendas japantimes.co.jp.

«Ma andsin (ministritele) käsu teha ettevalmistusi, et me saaks koheselt reageerida, kui mõni ootamatu sündmus peaks aset leidma,» kommenteeris Kan uudistevõrgu AFP vahendusel pärast valitsuse eriistungit. «Ma käskisin neil anda endast parim, et teavet koguda.»

Esialgsetel andmetel tulistas Põhja-Korea Kollases meres stalinistliku riigi rannikust tosina kilomeetri kaugusel asuvat Lõuna-Koreale kuuluvat Yeonpyeongi saart, misjärel avas Lõuna-Korea vastutule. AFP teatel hukkus Põhja-Korea suurtükirünnakus üks Lõuna-Korea mereväelane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles