Keskerakondlasest riigikogu liige põhjustas purjuspäi autoavarii

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Dmitri Dmitrijev paremal.
Riigikogu liige Dmitri Dmitrijev paremal. Foto: Riigikogu kantselei

Riigikogu keskfraktsiooni liige ja endine Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev sõitis üleeile öösel Harjumaal Pedase külas kriminaalses joobes roolis olles oma autoga teelt välja.

Politsei teatas, et  6. jaanuaril kella 1.02 ajal juhtus liiklusõnnetus, kui 33-aastane Dmitri sõitis oma sõiduautoga Subaru Legacy Pedase külas T-kujulisel ristmikul otse üle ristmiku teelt välja vastu kändusid. Alkoholijoobes mees viidi kiirabiga Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Postimehele teadaolevalt oli tegu riigikogu liikme Dmitri Dmitrijeviga.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava täpsustas Postimehele, et mees oli sündmuskohal üksi ning ta viidi tervisekontrolliks haiglasse. Meedikute esialgsel hinnangul võis ta olla joobes. Ekspertiisi tulemused kinnitasid, et Dmitrijevil oli kriminaalne joove (üle 1,5 promilli – toim). 

Kui esialgu alustas politsei sündmuse asjaolude uurimiseks väärteomenetlust, siis praeguseks on selgunud talle tehtud alkoholiekspertiisi tulemus, mis tuvastas enam kui 1,5-promillise joobe. Kuna sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona, alustas Põhja ringkonnaprokuratuur täna mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

Dmitri Dmitrijev ütles pressiteate vahendusel, et ta tunneb kahetsust ja palus tekkinud olukorra pärast vabandust.

Teisipäeval-kolmapäeval toimus riigikogu Keskerakonna fraktsiooni tööseminar, kus arutati 2016. aasta esimese poolaasta tööplaane. «Koosviibimise käigus tekkis mul konflikt fraktsioonikaaslasega. Soovisin aja maha võtta ja probleemist mõneks ajaks eemalduda. Tundes end kainena, lahkusin autoga. Jõudsin sõita mõne minuti, kui sõitsin teelt välja ja auto jäi kinni,» kirjeldas riigikogu liige.

«Hiljem mu enda kutsutud kiirabi viis mind Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ülevaatusele, kus mu verest tuvastati minule teadaolevalt ka alkoholi,» kinnitas Dmitrijev.

Jätkab esialgu saadikuna

Dmitrijev vabandas veelkord avalikkuse, pere, valijate ja fraktsioonikaaslaste ees. Ta lubas teha võimaliku politseiuurimise käigus igakülgset koostööd. Oma töö jätkamise riigikogus lubas ta otsustada hiljem. Kui Dmitrijev mõistetakse kriminaalkorras süüdi, peab ta parlamendist igal juhul lahkuma.

Seni on riigikogu liige kõige rohkem tuntust kogunud oma paari aasta taguse kaklusega. Tol ajal Kiviõli linnapea olnud Dmitrijev sattus 2013. aasta 30. märtsi varahommikul kõrtsikaklusesse, kus ta sai nii tugevalt peksa, et talle kutsuti kiirabi.

Dmitrijev ise keeldus juhtunut kommenteerimast, öeldes, et see pole kuidagi seotud tema tööga. Väitele, et ta on linnapea seitse päeva nädalas 24 tundi ööpäevas, vaidles Dmitrijev vastu: «Siis peaks ma palka kah selle 24 tunni eest saama.»

Dmitrijev on Keskerakonna liige olnud alates 15. augustist 2005. Ta oli aastatel 2005–2007 Kiviõli linnavolikogu liige ning valiti Kiviõli linnavolikogu liikmeks ka 2009. aasta ja 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel. Aastatel 2007–2015 oli ta Kiviõli linnapea.

Riigikogu liikmeks sai Dmitrijev mullu 27. märtsil Yana Toomi asendusliikmena. Ta kogus parlamendivalimistel Ida-Virumaa ringkonnas 677 häält.

2015. aastal kasutas Dmitrijev kuluhüvitisi autoliisingu eest tasumiseks kokku 2680 euro ulatuses. Kütuse jaoks kulus tal 2051 eurot maksumaksja raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles