Saareelanikud kirjeldasid Põhja-Korea rünnakut

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmed vaidlusaluse merepiiri lähedal Yeonpyeongi saarel elavad inimesed kirjeldasid meediale Korea RDV suurtükirünnakut, milles viimaste andmete kohaselt sai surma kaks Lõuna-Korea sõdurit. 

«Ma olin kodus, kuid kuulsin äkki väljas mürinat. Kui ma välja läksin, oli kogu küla leekides,» kirjeldas üks  elanik uudisteagentuurile Yonhap Eesti aja järgi täna hommikul kell 7 toimunud Põhja-Korea suurtükirünnakut. «Ma olen teiste külaelanikega praegu evakuatsioonikeskuses ja mul on surmahirm,» lisas allikas.

«Vähemalt kümme maja on leekides. Ma ei näe suitsu tõttu selgesti. Mäenõlvad on samuti tules,» lisas teine saare elanik Lee Jong-Sik YTNile. «Valjuhääldites teatati, et me peame oma kodudest varjenditesse põgenema.»

Uudistevõrgu AFP andmetel elab umbes tosina kilomeetri kaugusel Põhja-Korea rannikust asuval Lõuna-Koreale kuuluval saarel kuni 1300 inimest. Suurtükitules süttisid kümned kodud ning saare kohale kerkis hiiglaslik suitsupilv.

Yonhapi andmetel sai intsidendis surma kaks ja viga veel 13 Lõuna-Korea mereväelast. Uudisteagentuuri AFP teatel sai viga veel kaks tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles