Põhja-Korea: Lõuna-Korea ja USA kavandavad sissetungi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea armee sõdurid.
Põhja-Korea armee sõdurid. Foto: SCANPIX

Korea RDV süüdistas pärast vähemalt kahe Lõuna-Korea sõduri elu nõudnud tulevahetust Lõuna-Koread ja USAd sissetungi kavandamises kommunistliku riigi territooriumile.

«USA teeb jõupingutusi, et tugevdada liitu Lõuna-Koreaga, mille eesmärk on agressioon,» teatas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA, kuid ei maininud kordagi suurtükirünnakut vaidlusaluse merepiiri lähedal asuvale Yeonyeongi saarele, vahendas Yonhap.

Seejuures viitas KCNA Lõuna-Koreas käivatele sõjaväeõppustele, kus osaleb vähemalt 70 000 sõdurit. Pyongyang on iga aasta kurtnud, et USA ja Lõuna-Korea ühised sõjaväeõppused kujutavad ohtu kogu regiooni julgeolekule ning selle käigus harjutatakse sissetungi Põhja-Koreasse.

Uudisteagentuuri AFP teatel väitis Põhja-Korea riigimeedia, et esimese lask Yeonpyeongi saare lähedal tuli Lõuna-Korea poolelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles