Nestor: soovitaksin Dmitrijevil riigikogust tagasi astuda

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Erik Peinar / riigikogu kantselei

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) soovitaks purjus peaga auto juhtimise eest kriminaalasja kaela saanud riigikogu liikmel Dmitri Dmitrijevil riigikogust  tagasi astuda.

«Ma mitte ei kurvasta, vaid vihastan iga uudise peale, mis on seotud purjus peaga rooli istumisega. Ei ole vahet, kas tegu on purjus riigikogu liikmega roolis või teatega, et laupäevasel päeval tabati Eesti teedel 40 või 60 roolijoodikut. Alati kui ma neist numbritest kuulen, siis mõtlen, et millega need inimesed küll mõtlevad,» rääkis Nestor.

«Eks antud lugu ole samasugune. Kole lugu, inetu lugu. Aga ta on noor inimene, ehk võtab veel mõistuse pähe,» märkis riigikogu esimees. Ta nentis, et praeguse korra järgi saab Dmitrijev ainult ise otsustada, kas ta jätkab riigikogus või astub tagasi. «Kui ta minu käest küsiks, mida teha, siis ma soovitaksin tal tagasi astuda, aga vaevalt et ta minu käest nõu küsima tuleb,» lisas Nestor.

Dmitrijev vabandas juhtunu pärast avalikkuse, pere, valijate ja fraktsioonikaaslaste ees. Ta lubas teha võimaliku politseiuurimise käigus igakülgset koostööd. Oma töö jätkamise riigikogus lubas ta otsustada hiljem. 

Kui Dmitrijev mõistetakse kriminaalkorras süüdi, peab ta aga parlamendist igal juhul lahkuma. Nii, nagu pidi hiljuti riigikogust lahkuma riigikohtus eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises süüdi mõistetud keskerakondlane Lauri Laari. Keskerakonna peasekretär Priit Toobal astus riigikogu liikme kohalt ise tagasi kaks päeva enne riigikohtu otsuse langetamist.

Nestor nentis, et ka Toobal ja Laasi oleksid võinud oma tagasiastumisavalduse esitada juba varem, sest see oleks parem olnud nii riigikogu mainele kui ka neile endale.

Riigikogu keskfraktsiooni liige ja endine Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev sõitis üleeile öösel Harjumaal Pedase külas kriminaalses joobes roolis olles oma autoga teelt välja. Kui esialgu alustas politsei sündmuse asjaolude uurimiseks väärteomenetlust, siis praeguseks on selgunud talle tehtud alkoholiekspertiisi tulemus, mis tuvastas enam kui 1,5-promillise joobe.

Kuna sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona, alustas Põhja ringkonnaprokuratuur täna mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

Dmitri Dmitrijev ütles pressiteate vahendusel, et ta tunneb kahetsust ja palus tekkinud olukorra pärast vabandust.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles