Maanteeamet palus peatada laevaliikluse mitmes Väinamere piirkonnas

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee.
Jäätee. Foto: Irina Mägi

Kuigi käre pakane on kestnud juba aasta algusest, esitas maanteeamet alles eile veeteede ametile taotluse peatada tulevaste jääteede rajamise huvides laevaliiklus Väinamere mitmes piirkonnas.

Maanteeamet palus taotluses peatada laevaliiklus Väinamerel Virtsu-Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla-Heltermaa laevateest lõuna poole, Triigi-Sõru laevateest ida poole jääval Väinamere alal ning kavandatavate Rohuküla-Sviby, Munalaid-Kihnu ja Haapsalu-Noarootsi jääteede aladel kuni nende kasutamise lõpuni, kirjutab Meie Maa.

Jääkaartide ja veeteede ameti spetsialistide hinnangul on Väinameres praegu jääolud sellised, et need ei võimaldaks veel kohe jääteed rajada. Selleks, et jääteed rajada, peab jääkihi paksus olema kogu jäätee ulatuses minimaalselt 11 sentimeetrit.

Laevaliiklust jääteeks rajataval trassil ei peatata tõenäoliselt enne 15. jaanuari, ütles veeteede ameti pressiesindaja Priit Põiklik, sest laevaliikluse sulgemiseks peab olema ette antud teatud aeg.

Pikemalt loe väljaandest Meie Maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles