Muuli: sisserände asemel on Eesti suurim probleem väljaränne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisadama D-terminal
Tallinna reisisadama D-terminal Foto: Teet Malsroos

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv riigikogu liige Kalle Muuli kirjutas sotsiaalmeedia vahendusel, et kummaliselt kombel kardetakse Eestis sisserännet, samas kui suurim probleem on väljaränne.

«Uskumatu: riigis, mille suurimaks probleemiks on väljaränne, peab rahvas suurimaks probleemiks sisserännet,» kirjutas Muuli enda Facebooki seinal. «Kas inimesed tõesti ei tea, et juba pikki aastaid läheb Eestist minema palju rohkem inimesi, kui siia tuleb, ja et Eesti on seetõttu kaotanud kümneid tuhandeid inimesi? Kas tõesti ei saada aru, et keegi ei taha siia tulla?»

Muuli võttis sotsiaalmeedias sõna reedel avaldatud Eurobaromeetri statistika peale, millest selgub, et viimase aasta jooksul on Eesti elanike jaoks esikohale kerkinud mure sisserände pärast. Immigratsiooni pidas sügisel peamiseks mureks 45 protsenti elanikest. Samas oli see näitaja 2014. aasta sügisel veel vaid 5 protsenti ning 2012. aasta kevadel 1 protsent.

Võrreldes teistes ELi riikides antud hinnangutega on just Eestis kõige suurem osakaal neid, kelle meelest on ELi peamiseks probleemiks immigratsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles