Soome politsei möönis uut seksuaalkuritegude ilmingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei. Pilt on illustratiivne.
Soome politsei. Pilt on illustratiivne. Foto: Internet

Soome pealinna Helsingi politseiülema asetäitja Ilkka Koskimäki möönis laupäeval, et riiki on saabunud täiesti uus seksuaalkuritegude nähtus.

Koskimäki ütles ajalehele The Telegraph antud intervjuus, et parkides ja tänaval aset leidvad seksuaalkuriteod olid enne seda tundmatu nähtus, kui 32 000 turvapaigataotlejat saabus eelmisel aastal riiki.

Koskimäki rääkis intervjuus ühtlasi aastavahetuse sündmustest, kus Helsingi raudteejaama kogunes hinnanguliselt 1000 turvapaigataotlejat. Politsei sai vihje, et kavandatakse samalaadseid rünnakuid nagu toimusid Kölni raudteejaamas.

«Ma ei tea, kuidas seda on ajalehes edastatud, aga igal juhul on selline nähtus olemas. Meil on nähtus, kus naisi tänaval ahistatakse. Omamoodi ilmingust võib rääkida juba ka raskemate juhtumite puhul. See on meil täiesti uus asi,» rääkis Koskimäki.

«Uus on näiteks see, et ahistamisega kaasneb järelkäimine ehk kamp hakkab naistel järel käima ja käperdama ning vägisi suudlema. Halvimal juhul on korda saadetud väga tõsiseid seaduserikkumisi, mille eest on karmid karistused,» jätkas Koskimäki.

«Ja peab tõdema, et see on täiesti uus nähtus. Sellist asja pole meil varem olnud,» möönis politseiametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles