Tallinna-Paldiski maanteel hukkus jalakäija

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 17.35 paiku tuli teade, et Harjumaal Tallinna-Paldiski maantee 42. kilomeetril on sõiduauto Honda sõitnud teelt välja kraavi ja hukkunud on tee ääres liikunud inimene. 

Mööda sõitnud sõiduautos Seat olnud inimesed märkasid teelt välja sõitnud sõiduautot Honda ja peatasid oma sõiduki, et kontrollida, kas õnnetusse sattunud sõidukis viibinud reisijatega on kõik korras. Seat pargiti vastassuunavööndisse ning autol põlesid esituled, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Hondas kaasreisijana olnud 36-aastane meesterahvas tuli autost välja ja kõndis tee ääres. Ta oli riietatud tumedasse ja tal puudus helkur. Samal ajal liikus Keila poolt Paldiski suunas sõiduauto Volvo, mida juhtis 27-aastane mees. Sõiduk riivas parempoolse esinurgaga teel olnud jalakäijat, kes paiskus saadud löögist otsa tee äärde pargitud sõidukile Seat ning hukkus sündmuskohal. Volvo juht oli kaine ja juhtimisõigusega.

Foto:
Foto: Foto: PPA

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Raavo Järva sõnul on juhtunu kõik täpsemad asjaolud veel selgitamisel.

«Õnnetusse sattumisel tuleb alati lülitada sisse sõiduki ohutuled, panna selga helkurvest ja oodata abi saamist. Samamoodi tuleb õnnetusse appi minnes parkida sõiduk maantee ääres liikumissuunas ning lüliatada sisse ohutuled. Seejuures on oluline, et nii kaug- kui ka lähituled oleksid väljalüliatud, et mitte pimestada vastutulevaid sõidukeid,» ütleb Järva.

«Pimedal ajal maanteel liikumine on väga ohtlik, sest möödasõitvate sõidukite kiirused on suured ja nad ei pruugi näha teel olevat jalakäijat, kel ei ole helkurit või helkurvesti,» lisab ta.

Juhtunu osas alustatud kriminaalmenetlus, mida juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuur. 

Foto: PPA
Foto: PPA
Fotod:
Fotod: Foto: PPA
Copy
Tagasi üles