Siret Kotka: eks see ole meestevaheline õiendamine

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu liige ja Keskerakonna aseesimees Siret Kotka ei soovinud erakonna aasta esimesel tööseminaril juhtunut täiendavalt kommenteerida, pidades hiljem alkoholijoobes rooli istunud Dmitri Dmitrijevi ja Martin Repinski vahel tekkinud tüli meestevaheliseks asjaks.

«Ma arvan, et meedias on sellest nii palju räägitud, et ma ei hakka isegi rohkem rääkima. Eks see ole meestevaheline õiendamine,» lausus Kotka. Ta kinnitas, et tema suhted on Repinski ja Dmitrijeviga pelgalt kolleegidevahelised.

Pedase puhkemajas parteikaaslast enda sõnul rahustuseks löönud Martin Repinski juhtunut ei kahetsenud ja kinnitas, et toimiks samasuguses olukorras uuesti samamoodi. «Kui see juhtuks täna või homme, ma käituksin samamoodi,» ütles Repinski ja selgitas, et kui inimesele tehakse liiga, siis on vaja tema eest seista. Kotka ise temalt siiski abi ei palunud. Suhteid ta Siret Kotkaga kommenteerida ei soovinud.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon jättis täna langetamata otsuse alkoholijoobes autojuhtimises kahtlustuse saanud riigikogu liikme Dmitri Dmitrijevi keskfraktsioonis jätkamise suhtes, kuna mees on nädal aega haiguslehel. Fraktsioon arutab Dmitrijevi küsimust uuesti nädala pärast, ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps pärast koosolekut ajakirjanikele.

Nädala pärast peab Dmitrijev fraktsiooni ees juhtunu kohta aru andma. «Ta sai endale sellised tervisekahjustused, et on otsustanud nädal aega enda tervist taastada,» lausus Reps ja lisas, et täna fraktsioonis ühtegi isiklikku hoiatust või näpuvibutust ei tehtud. Kõik fraktsiooni liikmed taunisid alkoholi tarvitanuna rooli istumist.

Reps teatas, et fraktsiooni koosolekul otsustati, et järgmistel tööseminaril nad alkoholi üldse ei pruugi. «Keskerakond otsustas, et tööseminarid on järgmistel kordadel sellised, et kõik võtavad kaasa mahlapaki,» muigas ta.

Prokuratuur alustas kriminaalmenetlust

Riigikogu keskfraktsiooni liige ja endine Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev sõitis eelmise nädala kolmapäeva öösel, 6. jaanuaril Harjumaal Pedase külas kriminaalses joobes roolis olles oma autoga teelt välja.

Loe lisaks:

Kui esialgu alustas politsei sündmuse asjaolude uurimiseks väärteomenetlust, siis hiljem selgus talle tehtud alkoholiekspertiisi tulemus, mis tuvastas enam kui 1,5-promillise joobe. Kuna sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona, alustas Põhja ringkonnaprokuratuur reedel mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis. Kui Dmitrijev mõistetakse kriminaalkorras süüdi, peab ta parlamendist igal juhul lahkuma. 

Dmitri Dmitrijev ütles pressiteate vahendusel, et ta tunneb kahetsust ja palus tekkinud olukorra pärast vabandust. Enda sõnul tundis ta end kainena, kui rooli istus, kuid kinnitas, et tema verest tuvastati alkoholi.

Enne kui riigikogu liige Dmitri Dmitrijev joobes peaga autorooli istus, tekkis tal konflikt teise Keskerakonna fraktsiooni saadiku Martin Repinskiga. «Ühe korra lõin lihtsalt ja kõik,» tunnistas Repinski reedel Postimehele ja täpsustas, et ta tahtis parteikaaslast ainult rahustada.

Repinski selgitas, et õhtul, kui kõik läksid pärast Pedase puhkemajas toimunud fraktsiooni tööseminari majutusasutuses magama, järgnes Dmitri Dmitrijev Keskerakonna aseesimehele Siret Kotkale, kes oli sunnitud end numbrituppa lukustama, et pääseda ahistava Dmitrijevi eest. «Ta jooksis talle järele ja Siret pidi tema eest ära jooksma, ennast tuppa lukustama,» kirjeldas ta. Dmitrijev üritas tuppa sisse murda.

Seda, kas Dmitri Dmitrijev oli pärast tööseminari alkoholi tarvitanud ja purjus, ei osanud Repinski kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles