Õllesõpra tabas A.LeCoqi kuuspakki ostes halb üllatus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leid A.LeCoq Premiumi õllepudelis
Leid A.LeCoq Premiumi õllepudelis Foto: Lugeja foto

Jõulude eel Tartu Ringtee Selverist A.LeCoq Premiumi kuuspaki ostnud õllesõber sai kauba peale ka midagi, mis õllepudelis olema ei oleks pidanud.

«Kas peabki nüüd igat A.LeCoqi toodet hakkama poes enne ostmist põhjalikult uurima, et juhuslikult pole eluohtlikke esemeid pudelis?» nentis 20. detsembril Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördunud tartlane Ragnar (30), kes oli samal päeval ostnud Ringtee Selverist A.LeCoq Premiumi kuuspaki, millest leidis  ebameeldiva üllatuse. «Õnneks avastasin selle enne õlle joomist, halvemal juhul oleks võinud eseme endale kurku tõmmata,» tähendas noormees, kes tegi ka oma leiust pildi.

Leid A.LeCoq Premiumi õllepudelis. Foto: lugeja
Leid A.LeCoq Premiumi õllepudelis. Foto: lugeja Foto: Lugeja foto

A.LeCoqi turundusjuhi Katrin Verniku sõnul on kahetsusväärne, et tarbija on õlletehase tootega ebameeldiva kogemuse saanud. Tema kinnitusel pestakse kõik pudelid enne villimist pesumasinas, kus neid loputatakse põhi ülevalpool, et pesuvedelik ja võimalikud võõrkehad välja valguksid.

«Seejärel liiguvad pudelid läbi inspektori, mis kontrollib, et pudelid oleksid terved ja puhtad, neis ei oleks võõrkehi,» selgitas Vernik, lisades, et kui selle käigus leitakse katkiseid pudeleid, siis suunatakse need klaasikonteinerisse. Kui pudelid pole puhtad või on võõrkehaga, siis suunatakse nad tavaliselt tagasi pesumasinasse.

Kuna pudelist tehtud pildi põhjal ei olnud võimalik tuvastada õlle parim enne kuupäeva ega partiinumbrit, siis palus õlletehase esindaja kuuspaki ostnud noormehel ettevõttega ühendust võtta ja viia pudel inspektorile testimiseks tagasi. «Selle järgi saame uurida, kas pretensiooni põhjustanud partii villimise ajal esines inspektori töös häireid,» sõnas Vernik. Ta lisas, et ettevõtte müügiesindaja vahetab siis võõrkehaga pudeli ka korraliku toote vastu.

«Pildi põhjal võib öelda, et õllepudelisse oli lükatud plastpudeli korgivõru, kuidas see aga polnud pudeliinspekteerijale silma jäänud – selles osas teeb tootmine alles kontrollteste,» sõnas õlletehase esindaja, kinnitades seejuures, et sellise võõrkehaga pudel ei oleks kindlasti tohtinud inspektorist läbi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles