Kaitseliit harjutab nädalavahetusel Nõmmel linnalahingut

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eeloleval nädalavahetusel korraldab Kaitseliidu Harju maleva Männiku malevkond koostöös Nõmme linnaosavalitsusega endises koolimajas aadressil Valdeku 13 õppuse, mille raames harjutatakse lahingut hoonestatud alal.

Pühapäeval, 17. jaanuaril kella 10-14 kasutatakse õppuse käigus paukpadruneid, teatas linnaosavalitsus. Seoses õppusega on Valdeku 13 ümbruses 16. ja 17. jaanuaril näha liikumas sõjaväevormis ja relvastatud kaitseliitlasi. Laupäeval, 16. jaanuaril on tegevus suuremalt jaolt hoone sees. Pühapäeval, 17. jaanuaril toimub liikumine Harju maleva staabist Männikult mööda Valdeku tänavat Nõmme keskuse suunas ning Valdeku 13 lähiümbruse tänavatel. Õppuse käigus kasutatakse pühapäeval, 17. jaanuaril ajavahemikul kella 10-14 Valdeku 13 territooriumil paukpadruneid ja muid imitatsioonivahendeid.

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul uuris Männiku malevkond eelmise aasta lõpul linnaosavalitsuselt võimalusi, kas Nõmmel ei leidu linnalahingu harjutamiseks sobivat kohta. «Kuna lähikuudel algavad endise Valdeku kooli rekonstrueerimistööd põlvkondade majaks, oli praegu viimane võimalus maja riigikaitselistel eesmärkidel kasutada,» selgitas linnaosavanem, kes ka ise Kaitseliitu kuulub.

Männiku malevkonna pealiku lipnik Daniel Nüüdi sõnul tegeletakse Männiku malevkonnas nii nagu teisteski Kaitseliidu allüksustes Eesti Vabariigi riigikaitse edendamisega ning hoonestatud alal lahingu pidamisel on tänapäeva dünaamilises lahinguruumis oluline osa, mida on väga hea harjutada võimalikult reaalsetes tingimustes. «Kindlasti ootame huvilisi pühapäeval õppust jälgima ning samuti ka Kaitseliiduga liituma, et anda oma vabatahtlik panus riigikaitsesse,»  lisas Nüüd.

Õppus on kooskõlastatud ka Põhja prefektuuriga, samuti on teavitatud kirja teel piirkonda jäävate majade elanikke. Männiku malevkond ja linnaosavalitsus vabandavad kohalike elanike ees võimalike ebamugavuste pärast, mis õppuse läbiviimisega kaasnevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles