Kesko ostab 369 miljoniga Onnineni

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onnineni Eesti koduleht.
Onnineni Eesti koduleht. Foto: Repro

Soome kontsern Kesko, Eestis asuvate K-Rauta ehituskaubapoodide ning Sotka ja Asko mööblikaupluste omanik, teatas täna, et ostab 369 miljoni euroga Onninen OY kogu aktsiapaki. Onninen on ehitustarvikute, peamiselt sanitaartehnika ja elektrikaupade müüja, millel on ka Eestis esindus.

Kesko ostab Onnineni perefirmalt Onvest. Tehingus ei sisaldu Onnineni teraseäri ega ka Venemaa tütarfirma OOO Onninen, teatas Kesko Helsingi börsile.

1913. aastal Turu linnas Albert Onnineni asutatud ettevõttel on äritegevus lisaks Soome seitsmes riigis, sealhulgas Eestis. Onnineni aastakäive oli mullu üle 1,4 miljardi euro ja marginaal 39 miljonit eurot. Ettevõttel on üle kolme tuhande töötaja.

Eestis tegeleb Onninen peamiselt ehitustarvikute hulgimüügiga. Eesti tütarettevõtte Onninen OÜ käive oli 2014. aastal 30 miljonit eurot, firma palgal oli 112 töötajat.

Onvesti pressiteate vahendusel ütles firma juhatuse esimees Maarit Toivanen-Koivisto, et usub, et uue omaniku all ootab ettevõtet helge tulevik. «Ma esindan meie perefirma neljandat sugupõlve. Otsus ettevõttest loobuda ei tulnud lihtsalt. Meile on tähtis, et uus omanik Kesko on kindlalt jalgel püsiv Soome firma,» ütles ta.

Kesko teatel lisab tehing ettevõtte korporatiivklientide osakaalu, samuti annab mahueelise ja loob eeldusi sünergiaks. «Onnineni ost on Keskole täpselt sobiv, kokku 3,6 miljardi euro suuruse aastakäibega on Kesko ehitus- ja majapidamistarvikute äri nüüd üks Euroopa juhtivamaid,» ütles Kesko juht Mikko Helander.

Kesko juhatus teatas täna muu hulgas ka, et plaanib pärast õnnestunud korporatiivseid oste maksta tänavu 2,5 eurot aktsia eest dividendi. Varem on aastadividend olnud 1,2-1,4 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles