Arvustus. Kui kelner oli kunn

Gert Kiiler
, stsenarist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Ei lähe vist mööda ühtki kuud, ilma et avaldataks mõnda tuntud inimese elulooraamatut.  Kindlasti on selliste üllitiste seas ka põnevaid, südamest kirjutatud biograafiaid, kuid julgen lajatada: valdav osa neist näeb ilmavalgust kirjastajate kommertshuvist ja nii-öelda turu tungival nõudmisel. Ning tihtipeale kedratakse neis läbi needsamad lood, mida me oleme kollasest meediast juba mitu korda kuulnud.

Seetõttu on päris värskendav, kui aeg-ajalt avaldavad mälestusi niisugused inimesed, kellest suurem enamik midagi ei tea, kuid kes ometi on elanud kirevat elu. Ehkki tänapäeval võib oma raamatu välja anda igaüks, kel on selleks küllalt raha, peab laiema avalikkuse teadvusse jõudmiseks inimesega kaasas käima mingi nõks, mis tähelepanu ärataks.

Nõmme restorani nõukaaegne kelner Mägi Jürka, ametliku nimega Jüri Mägi on just selline mees, kes on elanud värvikat elu ja kellest ametiga seonduv teeb lugejale huvitava persooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles