Soul: Põhja-Korea ründas noorema Kimi võimu kinnistamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel kuul avaldatud foto Kim Jong-unist (vasakult teine).
Sel kuul avaldatud foto Kim Jong-unist (vasakult teine). Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea teatas täna, et Pyongyangi eilse rünnaku Yeonpyeongi saarele tingis katse näidata Kim Jong-uni, kes varsti oma isalt Kim Jong-ililt riigitüüri üle võtab, armee seas tugeva liidrina.

Suurtükirünnak toimus kaks kuud pärast seda, kui Jong-un määrati neljatärnikindraliks ja Põhja-Korea võimuparteis sõjaväe keskkomisjoni aseesimeheks, kirjutas AFP.

Lõuna-Korea peaminister Kim Hwang-Sik ütles parlamendile, et neli inimest tapnud ja 18 vigastanud rünnak oli ettekavatsetud ja pedantselt plaanitud provokatsioon.

Selle eesmärk oli näidata Kim Jong-uni sõjaväelist meisterlikkust, tugevdada rahva ühtsust ja suunata sisemist rahulolematust väljapoole, rääkis ta täna parlamendis.

Oma USA kolleegi Robert Gatesiga telefoni teel suhelnud Lõuna-Korea kaitseminister Kim Tae-Young teatas, et Põhja-Korea korraldas rünnaku, kindlustamaks võimu üleandmise protsessi ja demonstreerimaks Kim Jong-uni juhivõimeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles