Korrakaitsjad tabasid öösel kaheksa vietnamlasest illegaali

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjate andmeil on enamik illegaale tulnud Eestisse üle Vene piiri.
Korrakaitsjate andmeil on enamik illegaale tulnud Eestisse üle Vene piiri. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ööl vastu tänast toimus Luhamaa piirkonnas taas operatsioon, mille käigus peeti kinni kaheksa vietnamlasest illegaali ja kaks illegaalse rände korraldajat, kahtlasest jäljereast ajutise kontrolljoone läheduses teavitas Piusa kordoni korrapidajat Vene piirivalve.

12. jaanuari õhtul teatas Venemaa Föderatsiooni piirivalve Piusa kordoni korrapidajale, et nende toimkond avastas ajutise kontrolljoone läheduses jäljerea.

Eesti poolel piirkonda kontrollima läinud Luhamaa teenistuse piirivalvurid avastasid Võrumaal Misso vallas ajutise kontrolljoone ületusele viitavad jäljed mitme isiku poolt Venemaalt Eestisse.

Sündmusele reageerisid Luhamaa teenistuse ja Piusa kordoni piirivalvurid, Võru politseijaoskonna välijuht ning piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud.

«Otsingute tulemusena peeti kinni kaheksa inimest, kelle kontrollimisel tuvastati, et tegu on Vietnami Sotsialistliku Vabariigi kodanikega,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjak Postimehele.

Ta lisas, et koos vietnamlastega peeti kinni ka kaks meest, kelle näol on arvatavalt tegu ületoimetajatega.

Tõenäoliselt olid illegaalid teel Poola.

Möödunud aastal kahekordistus ebaseadusliku rände juhtumite arv, selgus politsei- ja piirivalveameti (PPA) statistikast. Eestis tabati eelmisel aastal ebaseadusliku rände käigus 550 inimest, mis on 93 protsenti rohkem kui tunamullu. Üle poole juhtumitest moodustasid piiripunktides avastatud viisa väärkasutused – kokku 337 isikut, kelle hulgas oli enim Ukraina ja Vene Föderatsiooni kodanikke.

PPA peadirektor Elmar Vaher tõdes tänasel pressikonverentsil, et kõige suurem ebaseadusliku rände probleem pole siiski rohelise piiri ületus Eesti kagunurgas, vaid tegelikult valedel alustel taotletud viisa. Peadirektor kinnitas, et puhastatud piiririba annab juba tulemusi – füüsilisi piiriületusi on jäänud vähemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles