Laevakaitsjate lähedased pöördumises: sain oma poja käest sõnumi: «Saime viis aastat, see ei ole nali!»

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures. Foto: Tairo Lutter

ETV saates «Pealtnägija» läheb täna õhtul eetrisse Indias aastateks vangi mõistetud Eesti laevakaitsjate lähedaste videopöördumine, kus omaksed jagavad oma emotsioone ja mõtteid.  

«Härra president, härra peaminister. Pöördume teie poole: palun aidata meie mehi koju saada, kuna mehed on süütud ja me teame, et seal nad ei palu armu, sest nad teavad, et on süütud. Ma tean ja kõik teame, et teil on see võimalus Indialt armu paluda ja oma mehi siia Eestisse tagasi saada. Ainult teie saate meid praegu aidata, vähemalt proovida. Tuleb sellest välja midagi või mitte - palun vähemalt proovige seda teha,» vahendas ERR Uudised laevakaitsja Igori poja Artjomi sõnu pöördumises.

«Pealtnägija» avaldas sellest pöördumisest oma Facebooki lehel ka videolõigu.

«Ma arvasin veel eile hommikulgi, kui ma üles tõusin, et isa astub kohe lennukile. Aga tund aega hiljem sain telefonikõne ja sain teada, et ta läheb viieks aastaks vangi,» rääkis üks lähedane.

«Siis nagu jõudiski kohale, et sa ei näegi seda inimest päris mõnda aega oma elus,» ütles teine.

«Me olime täiesti kindlad, et seal tuleb positiivne otsus ja mehed ise olid lootusrikkad. Mitte midagi halba aimata läksid nad kohtusse,» lisas kolmas.

«Sain [..] pärast kohtu istungit kohe oma poja käest sõnumi: «Me saime viis aastat, see ei ole nali! Pidage vastu! Olge vaprad! Minuga on kõik korras. Minuga on hästi. Ärge liialt muretsege!» Ma jõudsin veel pojale kirjutada: «Me armastame sind!»,» rääkis emotsionaalselt ühe laevakaitsja ema.

India Tuticorini kohus mõistis esmaspäeval 14 eestlasest laevakaitsjat viieks aastaks vangi. Pärast otsuse väljakuulutamist viidi laevakaitsjad otse kohtusaalist vanglasse. Kirjalik kohtuotsus on ametlikult edastatud ning advokaadid on asunud seda analüüsima. Pärast kohtu argumentatsiooniga tutvumist saab paika panna edasised sammud.

India Tamil Nadu osariigi politsei pidas 2013. aasta 18. oktoobril kinni piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle seas on ka 14 Eesti kodanikku. Lisaks kuulus laeva meeskonda India, Suurbritannia ja Ukraina kodanikke.

2013. aasta detsembris esitati meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Vaata lõiku täna õhtul Pealtnägijas eetrisse minevast laevakaitsjate lähedaste pöördumisest.

Posted by ETV Pealtnägija on 13. jaanuar 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles