Hiina investorid paigutasid Uberisse 2 miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: Reuters

Transpordivahendusega tegelev idufirma Uber kogus järjekordses rahastusvoorus Hiina päritolu investoritelt pea kaks miljardit dollarit investeeringuid, kirjutab Reuters.

Osa sellest rahast kaasati ettevõtte Hiina üksusesse, mille hinnanguline väärtus kasvas 7 miljardile dollarile. Ülejäänud summa jagati Uberi teiste üksuste vahel, täpseid summasid ei ole ettevõte avalikustanud.

Rahastusvoorust võtsid lisaks riskikapitalifirmadele osa ka näiteks autotootmise ning kinnisvaraäriga tegelevad suurettevõtted. Täpsemalt olid investoriteks China Minsheng Banking Corp, China Vanke Co Ltd, China Broadband Capital, HNA Group Co Ltd, China Taiping Insurance Holdings Co Ltd, China Life Insurance Co Ltd, Guangzhou Automobile Group Co Ltd ning CITIC Securities Co Ltd.

Hiina on üks väheseid turge maailmas, kus Uber ei ole oma teenustega juhtpositsioonil.

Kohalik rivaal Didi Kuaidi, mis loodi eelmise aasta alguses kahe transpordivahendusettevõtte liitumisel, on pakkunud Hiina turul Uberile südikat konkurentsi nii tegutsemisulatuse kui ka raha kaasamisega. Eelmisel aastal toimunud rahastusvoorus investeeriti Didi Kuaidisse 3 miljardit dollarit, mis tõstis firma hinnangulise väärtuse 16 miljardile dollarile. Did Kuaidi taga seisavad Hiina suured internetifirmad Alibaba ja Tencent, lisaks sõlmis ettevõte hiljuti partnerlusleppe Uberi kodumaise rivaali Lyftiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles