Savisaar: meedia kiidab Ansipit ja laidab mind

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm protsenti Tallinna enam kui 400 000 elan ikust pole Tallinna linnapeast Edgar Savisaarest midagi kuulnud.
Kolm protsenti Tallinna enam kui 400 000 elan ikust pole Tallinna linnapeast Edgar Savisaarest midagi kuulnud. Foto: Priit Simson

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar tutvustas täna ajakirjanikele uuringut «Tallinna juhtimine meediapildis».


Meedius Eesti OÜ poolt läbi viidud uuring käsitleb Eesti meediat ajavahemikus 13. september kuni 12. oktoober 2010 ning selles vaadeldakse Tallinna, Keskerakonna ja Edgar Savisaare kajastamist meedias. Muuhulgas võrreldakse ka Savisaare ja peaminister Andrus Ansipi tegevuse kajastamist, samuti Tallinna ja Tartu linnavalitsuste tegevuste meediakajastusi.

Vaadeldud perioodil osutas meedia Tallinna juhtimisele tähelepanu 1145 korral ning nende sõnumite auditoorium ulatus 150 000 inimeseni. Uuringust tehti Savisaare sõnul viis põhilist järeldust.

«Esiteks, Keskerakonna kohta ilmus iga positiivse sõnumi kohta neli negatiivset sõnumit. Teiseks, Tallinna linnavalitsust mainiti koos Keskerakonnaga põhiliselt negatiivses kontekstis, Tartu linnavalitsust ei mainitud kordagi erakondlikus kontekstis,» loetles linnapea.

«Kolmandaks, iga Edgar Savisaare kohta ilmunud positiivse sõnumi kohta tuli kümme negatiivset sõnumit. Neljandaks, Andrus Ansipist ilmus iga negatiivse sõnumi kohta keskmiselt 1,5 positiivset sõnumit. Viiendaks, võrreldi ka Keskerakonna vastast kampaaniat erameedias ja rahvusringhäälingus, erilist vahet ei olnud,» lisas ta.

Savisaare sõnul jääb ajakirjanduse järgi otsustades mulje, et Eestis on tugevalt ja domineerivalt võimul Keskerakond ja seetõttu peabki teda ründama. «Selline pilt on meist maalitud. See pilt on suur vale ja nüüd on see vale valgel paberil paljastatud ja selle vale suurus on täpselt ära mõõdetud. Vale paljastamine annab alati ka tõele võimaluse, millele me loodamegi,» lausus Savisaar.

Kuna uuringu tulemused on Savisaare sõnul nii drastilised, siis jätkatakse uuringut ka detsembris, jaanuaris ja edaspidigi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles