Punane Rist ja Rimi jagasid üheskoos toiduabi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi heategevuskampaania Punase Risti supiköögis.
Rimi heategevuskampaania Punase Risti supiköögis. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Eesti Punane Rist ja Rimi Eesti Food AS korraldasid möödunud aasta septembrist kuni detsembrini Rimi kauplustes üle Eesti korjanduskampaania «Et kõigil oleks pühadelaud kaetud…», mille käigus oli ostjail võimalus toetada toimetulekuraskustega perekondi, kus kasvavad lapsed.

Detsembrikuu lõpus tühjendas EPR Tallinna Seltsi sekretär Lilia Laul koos Punase Risti vabatahtlike ning Tallinna Rimi kaupluste esindajatega korjanduskarpe. Kauplusteketi kaheteistkümnesse Tallinna kauplusse üles seatud korjanduskarpidesse kogunes ühtekokku 7227,51 eurot ja see kanti EPR Tallinna Seltsi arvele.

EPR Tallinna Seltsi juhatus otsustas komplekteerida saadud summa ulatuses toimetulekuraskustega perekondade laste tarvis 200 toiduabipakki. Ühe paki hinnaks kujunes umbes 31 eurot. Toidupakkides oli tatar, mesi, toiduõli, suhkur, margariin, kala- ja lihakonservid, maksapasteet, kondenspiim, kommid, küpsised, tee, kohv, moos, kakao, pähklid, vahvlid ja hommikusöögid.

Tallinna linnaosade sotsiaalhoolekande osakondade poolt esitatud nimekirjade alusel jagasid täna vabatahtlikud abilised EPR Tallinna Seltsi ruumides (Eha 8) toiduabipakid abivajajatele välja.

Omapoolse panuse andis ka SEB panga Tornimäe kontor, kes annetatud raha arvelepaneku eest teenustasu ei võtnud. Soodustusi toiduabipakkidesse kauba ostmisel tegid Svensky Kaubanduse AS, Tinnarv OÜ, Rasa Trading Company AS, Meira Eesti OÜ ja Noires HA OÜ. Maanteeamet kinkis pakisaajatele tasuta helkurid.

Eesti Punase Seltsi Tallinna Seltsi juhatus tänab Rimi Eesti Food AS-i, annetusaktsiooni läbiviimises osalenud Rimi kaupluste töötajaid ning kõiki lahkeid annetajaid.

«Kampaania eesmärgiks oli abistada ilmsete toimetulekuraskustega lastega perekondi, kes on arvel Tallinna kaheksa linnaosa sotsiaalhoolekande osakondades,» ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson. «Pühad on möödas, aga heategevus jätkub.»

Koostöös Tallinna Linnavalitsusega toitlustab EPR Tallinna Seltsi supiköögis igal tööpäeval 140 inimest. Iga abivajaja saab päevas pool liitrit suppi ja 120 grammi leiba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles