Kohus saatis taksojuhti mõrvata üritanud mehe 12 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sild.
Lauri Sild. Foto: Ardi Truija

Pärnu maakohus saatis täna 12 aastaks vangi taksojuhti mõrvata üritanud noormehe.

Kohus leidis, et 22-aastase Lauri Silla süü mõrvakatses on tõendatud ja tal tuleb selle eest kanda 12-aastane vangistus.

Lisaks tuleb tal sundrahaks, kaitsjatasu katteks ning ekspertiisikulude hüvitamiseks tasuda kokku 8080 eurot. Eelnevalt oli prokurör nõudnud Sillale 15-aastast vangistust.

Süüdistuse kohaselt jättis Lauri Sild mullu aasta 29. mail Sindis taksoteenuse eest maksmata, lõi selle asemel taksojuhti mitu korda noaga ja lahkus sündmuskohalt, võttes sõidukist kaasa 20 eurot sularaha ning jättes eluohtlikult vigastatud kannatanu autosse.

Taksojuhil õnnestus abi kutsuda ja meedikud suutsid tänu abipalvet kuulnud dispetšeri ja teise taksojuhi, politsei ning kiirabi kiirele tegutsemisele mehe elu päästa.

Politsei pidas kahtlustatava samal päeval kinni ja järgmisel päeval andis kohus prokuratuuri taotlusel loa ta eeluurimise ajaks vahistada. Lauri Sild tunnistas end kohtus süüdi.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Lääne prefektuur, menetlust juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles