Viis kohustuslikku õppetundi tundlikele inimestele

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Mõned inimesed on tundlikumad kui teised ning teinekord võib see elu kõvasti keerulisemaks teha. Siin on viis kohustuslikku õppetundi, mille kõik tundlikud inimesed elus varem või hiljem läbida võiks.

  1. Õpi oma tundeid kontrollima. Eriti tundliku inimese jaoks on oluline oma tundeid kontrollida. Tundlikkus ei tähenda nõrkust või argust – sa võid olla vihast pulbitsev tundlik inimene. On tähtis, et sa oskaksid oma tunnete üle kontrolli hoida. Tunded ei tohi sinu elu kontrollida, sina oled oma elu juht!
  2. Õpi end kaitsma. Maailmas on palju inimesi, kes tahavad sulle haiget teha ning me keegi ei taha haiget saada. Õpi oma instinkte usaldama ja ennast kaitsma. Kui sa pead ehitama teinekord mõned barjäärid, on see täiesti normaalne.
  3. Õpi keskenduma. Tundlikku inimest on eriti kerge teelt kõrvale juhtida. Ka väikseim negatiivne emotsioon võib terve su päeva rikkuda. Õpi keskenduma ning meenuta, mida pead veel saavutama. Ära lase teistel inimestel end rajalt kõrvale juhtida.
  4. Õpi oma tugevusi tunnetama. Tundlikud inimesed ei ole nõrgad – see, et sa suudad end tõeliselt väljendada, on hoopis tugevuse tunnusmärk. Samuti nõuab emotsioonide kogemine vaprust ja julgust.
  5. Õpi olema sina ise. Kõik me peame leidma üles tõelise enda ning endaga rahu tegema. Ärgem püüdkem olla keegi teine, ole sina ise.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles