Rõivas VKG koondamisest: Eestis on tervikuna 9000 vaba töökohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Erik Prozes

Peaminister Taavi Rõivas peab täna teatavaks tehtud 500 inimese koondamist Ida-Virumaal asuvast Viru Keemia Grupi (VKG) tehasest küll nende inimeste jaoks isiklikku laadi löögiks*, kuid mitte piirkonna julgeolekuriskiks, kirjutab ERRi uudisteportaal

Rõivas sõnas, et Ida-Virumaal on 300 ning üle Eesti kokku 9000 vaba töökohta, mistõttu tuleb keskenduda isiklikele, mitte majanduslikele lahendustele nagu võimalik regionaalne maksusoodustus. Samas nentis peaminister, et kindlasti pole vabad ametikohad üks ühele kohaldatavad. 

«Igaühega nendest inimestest suheldakse personaalselt, neile otsitakse võimalikult kiiresti uus töökoht,» lubas peaminister valitsuse plaani olukorra lahendamiseks Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister». Esmaspäeval korraldatakse tema sõnul piirkonna tööandjate osalusel minimess, kus püütakse kiiremas korras vabu töökohti ja inimesi kokku viia. 

Täna võttis kontserni Viru Keemia Grupp juhtkond vastu otsuse konserveerida Kiviter-tehnoloogial töötavad põlevkiviõli vabrikud nafta jätkuva märkimisväärse hinnalanguse tõttu.

Maxima Eesti: oleme valmis pakkuma tööd vähemalt sajale inimesele

Maxima Eesti andis teada, et on valmis pakkuma tööd vähemalt sajale inimesele, keda puudutab Viru Keemia Grupi teade töötajate arvu vähendamisest.

Maxima Eesti personalidirektori Elsa Niglase sõnul on neil vabu ametikohti nii Ida-Virumaal kui ka mujal Eestis. «Arvestades meie tegevuse arendusplaane, oleme võimelised pakkuma inimestele tööd Narvas ja kogu Ida-Virumaal nii meie kauplustes kui ka tootmistsehhides,» ütles ta.

Samuti otsib ettevõte töötajaid ka mujal Eestis, näiteks uude logistikakeskusesse.

Maxima Eesti tegi ettepaneku töötukassale ja Viru Keemia Grupile, et võimalikku koostööd arutada. «Meie senised koostöökogemused annavad hea eelduse selleks, et ka sel korral jõuame sobivate lahendusteni,» märkis Niglas.

Ta lisas, et ettevõte pakub kõigile uutele töötajatele kõrvuti konkurentsivõimelise töötasuga ka muid hüvesid, alates koolitustest kuni tasuta söögini.

Maxima opereerib Eestis 75 kauplust, 18 tootmistsehhi, internetipoodi e-Maxima ning oma logistikakeskust. Ettevõttes töötab ligikaudu 4000 inimest.

* Algselt oli kirjas, et peaminister nimetas koondamist töötajate jaoks isiklikuks tragöödiaks, ent ERR-i täpsustuste kohaselt oli tegelik sõnakasutus «isiklikku laadi löögiks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles