Estonian Airi võlausaldajad otsustasid ettevõtte tegevuse lõpetamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi mudellennuk.
Estonian Airi mudellennuk. Foto: Urmas Luik

AS-i Estonian Air võlausaldajad otsustasid reedel esimesel üldkoosolekul ettevõtte tegevuse lõpetamise, samuti valiti pankrotitoimkond ning kinnitati pankrotihalduriteks kohtu poolt nimetatud haldurid Toomas Saarma ja vandeadvokaat Andrias Palmits.  

«Võlausaldajate otsusel lõpetatakse Estonian Airi tegevus pärast pankrotimenetluse lõppu, misjärel ettevõte kustutatakse ka äriregistrist,» ütles Estonian Airi pankrotihaldur Toomas Saarma. «Selle otsuse poolt olid kõik koosolekul osalenud võlausaldajad.» 

Võlausaldajad valisid viieliikmelise pankrotitoimkonna, millesse kuuluvad Ulla Saar, Silvi Uljas, Airi Jansen-Uueda, Ester Kodar ning vandeadvokaat Klen Laus. Hilisemal pankrotitoimkonna koosolekul valiti toimkonna esimeheks Ulla Saar.

«Järgmine oluline tähis antud menetluses on nõudeavalduste esitamise tähtaeg, milleks on 29. veebruar. Seejärel toimub juba nõuete kaitsmise koosolek,» lausus pankrotihaldur vandeadvokaat Andrias Palmits.

11. jaanuari seisuga on Estonian Airile nõudeid esitanud 155 võlausaldajat kogusummas 127,84 miljonit eurot. Estonian Airi suurim seni nõudeavalduse esitanud võlausaldaja on Eesti Vabariik Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kaudu, kelle nõude suurus on 90,65 miljonit eurot. Järgnevad EA Jet Leasing Ltd 31,55 miljoni euroga ning AS-i Estonian Air töötajad 3,36 miljoni euroga, kelle nõuded rahuldatakse osaliselt Eesti Töötukassa poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles