Hollandi mereväelased vahistasid piraatluses kahtlustavaid somaallasi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi mereväe foto nende poolt vahistatud somaallastest.
Hollandi mereväe foto nende poolt vahistatud somaallastest. Foto: SCANPIX

Hollandi mereväelased on Somaalia ranniku lähedal vahistanud 20 inimest, keda kahtlustatakse kuu aja eest lõuna-aafriklaste röövimises, teatab uudistevõrk AFP.


13 piraatluses kahtlustatavat peeti kinni reedel ja seitse eile. Hollandi kaitseministeeriumi pressiesindaja Marloes Visseri sõnul sõitsid mõlemad grupid tabamise ajal mootorpaatidel ja heitsid enne vahistamist oma relvad vette. «Me katsume välja selgitada, kas need on kaks eraldi rühmitust või osad ühest grupist,» lisas ta.

Piraadid ründasid Lõuna-Aafrika jahti 26. oktoobril Seišellide lähistel. Nad võtsid pantvangi kolm inimest, ühel röövituist õnnestus selle kuu alguses pageda. Ülejäänud kaks on jätkuvalt piraatide käes.

Hollandi mereväelased osalevad Adeni lahes NATO piraatlusvastasel missioonil Ocean Shield. Hiljuti läksid Somaalia piraate tõrjuma ka eestlased. Siit läkitatud laevakaitsemeeskond teenib ELi sõjalise missiooni EUFOR Atalanta raames Saksa sõjalaeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles