SDE: Kiisleril tuleb selgitada takerdunud riigihanke tagamaid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler..
Siim-Valmar Kiisler.. Foto: Egert Kamenik.

Sotsiaaldemokraatide nõudmisel tuleb regionaalminister Siim Kiisleril riigikogu ees selgitada, miks pole siseministeerium suutnud enam kui pooleteise aasta vältel viia läbi tulemuslikku riigihanget.

Jaan Õunapuu sõnul lähtub arupärimine murest, et siseministeerium on korraldanud alates 2009. aasta aprillist kolm ebaõnnestunud riigihanget, mille eesmärgiks on tellida tarkvara kohalike omavalitsuste dokumentide haldamiseks, vahendas sotside parlamendifraktsiooni pressiesindaja.

«Kõik kolm korda on lõppenud kas otsuse või hanke tühistamisega. Praegu on ettevalmistamisel neljas hange. Tundub, et hanke korraldamisel ei ole kõik korras,» osutas Õunapuu. Tema sõnul on paraku laekunud ka informatsiooni, et nurjumiste taga võib olla soov eelistada ühte tarkvarafirmat.

Seepärast küsivad sotsiaaldemokraadid Kiislerilt, miks ei ole senini suudetud läbi viia suhteliselt lihtsat ja väikesemahulist riigihanget omavalitsuste dokumendihalduse võimekuse tõstmiseks. Arupärimise teised küsimused käsitlevad hankel osalejatele seatud arusaamatuid  tingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles