Digitark: miks telefon aja jooksul aeglaseks muutub?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aina enam muudab nutitelefon seda, kuidas me suhtleme ja emotsioone jäädvustame ning lähedastega neid jagame. Kõik see tegevus nõuab ka kasvavaid andmemahte ja kettamahtu.
Aina enam muudab nutitelefon seda, kuidas me suhtleme ja emotsioone jäädvustame ning lähedastega neid jagame. Kõik see tegevus nõuab ka kasvavaid andmemahte ja kettamahtu. Foto: TeliaSonera

Igapäevaselt nutitelefoni kasutades ei süvene me tihti sellesse, miks see aja möödudes üha aeglasemaks muutub. On aga tõsi, et mõtlematult tegutsedes aitame ise kaasa telefoni mälumahu täitumisele ning seeläbi nutiseadme funktsioonide mittetoimimisele, selgitab tehnoloogiaportaal Digitark ning jagab nõuandeid, kuidas toimida.

Nagu iga asjaga – tuleb ka tõik, et nutiseadme nupud ei toimi või reageerivad puudutusele aeglaselt ning funktsioonide kasutamiseks peab varuma suuremas koguses kannatust – kasutajale üllatusena, kirjutab Digitark. Siis on aeg vaadata kiiremas korras kriitilise pilguga üle kõik, mis aja jooksul telefoni ladustatud ja leida variant, kuidas üleliigne võimalikult hõlpsalt ning lihtsalt koomale tõmmata.

Pilveteenus on alati abiks

Üheks põhjuseks, miks telefon aja jooksul seda kasutades aeglaseks muutub, on liigsed fotod. Selleks ei peagi fotograafiahuviline olema, kuid kui teed aeg-ajalt oma telefoniga pilte, siis on ilmselge, et mitut kaadrit klõpsides tuleks telefoni puhtana hoidmiseks koheselt kustutada need, mis ehk ei õnnestunud. Samuti ei ole mõistlik muuta telefoni isiklikuks fotoalbumiks, kuna juhul kui telefoniga juhtub midagi, on ka fotod sel juhul igavikuteed läinud.

õnda saab ühtlasi teabe sellest, kas telefonil on turvariske, on sinna kogunenud rämpsu ning kui täis telefoni mälu ikkagi on.

Kuidas ikkagi fotode arvelt telefoni mälu vabastada ning milline on kõige hõlpsam viis fotode ladustamiseks? Sarnaste fotode eemaldamiseks telefonist või nende ladustamiseks on parim võimalus pilveteenus, kuhu neid koheselt paigutades hoiad kokku oma telefoni mälumahtu.

Telefoni mälu tasub puhastada regulaarselt

Nõnda on koguaeg olemas ülevaade sellest, mida telefon sisaldab – Clean Master äpp annab telefoni unarusse jättes ise teatud aja tagant märku, et nüüd oleks õige aeg oma telefon üle vaadata ja ühtteist sealt kustutada või ladustada.

Nõnda saab ühtlasi teabe sellest, kas telefonil on turvariske, on sinna kogunenud rämpsu ning kui täis telefoni mälu ikkagi on. Siis on võimalik üleliigsed fotod kustutada või ladustada, sama teha muu üleliigse materjaliga telefonis ning kontrollida viiruste olemasolu võimalust.

Telefoni sattuvate viiruste ennetamiseks tasub kasutada viirusetõrjet. Valikuvõimalused on mitmed, üheks on näiteks Avast. Tähele tasub ka panna, et mõned internetisaidid võivad olla tohutud vahemälusöödikud, eriti kui kuvatakse ka reklaami ja lubatakse hüpikaknaid.

Loe kõiki nõuandeid ja ka sama sarja teisi artikleid Digitargast!

Milline on sinu #digisoovitus? – jaga seda #Digitarkadeklubi Instagramis!

2016 aasta digisoovitus: varundage tähtsad failid automaatselt pilve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles