Renault läheb heitgaaside asjus uurimise alla

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault/Nissan Captur
Renault/Nissan Captur Foto: AFP / Scanpix

Renault' veetakse täna pärastlõunal Prantsuse valitsuse komisjoni ette selgitama, miks Volkswageni skandaali kiiluvees teostatud heitgaasitestid näitasid normide rikkumist.

Testide tulemused ei ole veel avalikud, kuid komisjonile lähedalseisvate allikate sõnutsi hakatakse Renault’d grillima kahe auto osas, millest üks on Captur ja mis saastavat õhku mitu korda normatiividest rohkem.

Kohe pärast Volkswageni tarkvaraskandaali lahvatamist kutsus Prantsuse valitsus kokku komisjoni ülesandega testida sadat autot, kirjutab Financial Times. Läinud nädalal teatas valitsus, et olles testinud 11 kodu- ja välismaist autot (nende hulgas ka Mercedest, Fordi, Opelit, Toyotat ja BMWd), ei leitud heitgaaside taset manipuleerivat tarkvara ühelgi peale Volkswageni.

Küll aga selgus, et lisaks mõnele välismaist päritolu masinale ületasid Renault’ autod norme nii lämmastikoksiidide kui ka süsinikdioksiidi osas.

Testimiste raames tegid võimud jaanuari alguses läbiotsimise Renault' kontoris ja kahes tehases. Läinud neljapäeval viisid uudised läbiotsimistest Renault' aktsiate väärtusest lausa 22 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles