Vapra naise teekond: vaata, mis tunne on haiguse tõttu kiilaneda

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BuzzFeed / Kuvatõmmis

Becky põeb autoimmuunsüsteemi häiret ning 17aastaselt tekkisid tema peanahal kiilakad kohad. Seda haigust nimetatakse Alopecia areata ehk koldeliseks juuksekaoks ning tõve kannatajatel tekivad üle pea tühjad juusteta laigud.

Becky räägib selles emotsionaalses ja liigutavas videos, kuidas tal ei lähe kunagi meelest üks jõulueelne õhtu, kui tema keskkooliaegne kallim oli külas ning libistas käega läbi tütarlapse juukse. Aga poisi pihku jäi suur juuksesalk ... Becky jooksis nuttes ema juurde, palus poiss-sõbral lahkuda. «Ma tundsin, et kaalul on mu ilu ja naiselikkus,» meenutab Becky teda sel hetkel vallanud emotsioone.

Nüüdseks on ta püüdnud üheksa aastat leiutada erinevaid soengustiile, mis varjaks kiilaid kohti tema peas, samuti on ta saanud steroidravi, et haigusega võidelda. Iga kolme nädala tagant süstis dermatoloog steroidi otse Becky peanahka. «Ma olen väga õnnelik ja tänulik inimene, aga juuste kaotamine sakib,» ütleb naine siiralt. «Ma olen üheksa aastat iga kolme nädala tagant pidanud taluma süste, kuid ma tunnen, et olen jõudnud murdumispunktini. Ma olen väsinud. Ma tahan oma juuksed maha ajada, kanda parukaid ja edasi elada.»

Becky võttiski südame rindu ning ajas otse kaamera ees juuksed ära, toeks armastav mees. Hiljem tunnistab ta, et tunneb end hästi ning kahetseb, et juba noorena ei suutnud nii enesekindel ja julge olla. Vaata vapra naise teekonda BuzzFeedi videost:

 

What It Feels Like To Lose My Hair

Posted by BuzzFeed Video on Saturday, 16 January 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles