Sester peab Partsi endiselt parimaks kandidaadiks kontrollikotta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Rahandusminister Sven Sester (IRL) kinnitas, et ei kavatse nimetada uut kandidaati Euroopa Kontrollikoja liikmeks, sest ta leiab jätkuvalt, et erakonnakaaslane Juhan Parts on sellele töökohale sobiv inimene.

Sesteri sõnul ei ole ta antud teemal suhelnud ka praeguse kontrollikoja liikme Kersti Kaljulaiuga, vaatamata sellele, et sotsiaaldemokraatide hinnangul võiks Kaljulaid selles ametis jätkata, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Kaljulaid ise rõhutas samuti, et temaga pole keegi kontrollikoja liikmeks jäämisest rääkinud.

«Ma kardan, et ma olen sellest protseduurist, kuidas need nimetamised ja taasnimetamised, nii palju rääkinud, et minul ei ole rohkem midagi lisada ja otsustamisprotsessis mina ju kuidagi ei osale,» ütles ta.

Rahandusminister Sven Sester esitas sügisel Euroopa kontrollikoja kandidaadiks IRLi liikme Juhan Partsi. Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ja IRLi juht Margus Tsahkna leiavad, et Parts on kohale sobiv kandidaat, ent sotside esimees Jevgeni Ossinovski on Partsi kontrollikotta saatmisele selgelt vastu, tuues muu hulgas põhjuseks viimase vajakajäämised oma töös majandusministrina.

Kuna kontrollikoja kandidaadi nimetamine eeldab valitsuse konsensust, on küsimus endiselt lahendamata.

1977. aastal loodud kontrollikoda toimib kolleegiumina. Liikmete ametiaeg kestab kuus aastat ja neid saab ametisse tagasi nimetada. Senise Eesti esindaja volitused Euroopa Kontrollikojas kestavad 2016. aasta maikuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles