Tiiu Tulp: «Nukuke» ei olnud minu lemmiklugu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Tulp
Tiiu Tulp Foto: Kanal 2

Lauljatar Tiiu Tulp tunnistas Kanal 2 saates «Pöörased üheksakümnendad», et ta polnudki oma hittloost ülisuures vaimustuses. «Jah, «Nukuke» ei olnud minu lemmiklugu,» naeris ta.

Tiiu sai oma surematu hiti tänu sellele, et helilooja Ivar Must pidi tootma jupikese reklaamimuusikat.

«Minu meelest see oli Toyota, kes tahtis Eestisse tuua mingi väikese lasteauto, aga see osutus nii kalliks, et seda ei tehtudki. Lugu oli aga juba valmis,» ütles Must.

Juhuslikult jäi Mustale «Kaks takti ette» žüriis istudes silma Tiiu Tulp.

«Ta tegi ettepaneku, et kuula lugu,» meenutas Tiiu.

Järgmine päev läksid nad stuudiosse, laulsid loo sisse ja kolme päeva pärast helistati ja öeldi, et Tartus on kontsert.Esimesed pool aastat sõitsid nad ühe looga mööda Eestit. «Nagu sellised grand artistid, tegime «Nukukese» ära, hüppasime autosse ja koju,» rääkis Must.

Kõik tuli nii ruttu peale, et inimestel pole meeleski, kuidas suurepäraste vokaalsete võimetega Tiiu 1995. aastal ETV laulukonkursi «Kaks takti ette» võitis.

Samas peab Must veaks, et Tiiuga anti liiga tihti lugusid välja. See võis olla viletsa plaadimüügi põhjus, kuigi kümnest loost kuus olid Eesti mõistes megahitid.

Ühel hetkel sai Tiiule selgeks, et ellu on vaja muutust.

«Põhimõtteliselt on sul ju ööelu ja see saigi minu puhul saatuslikuks, miks ma lõpetasin ära,» tunnistas Tiiu. Nii otsustaski Tiiu Eestimaa tolmu jalgadelt pühkida ja pooleks aastaks Jaapanisse minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles