Vene migratsiooniamet: riigis elab 3,5 miljonit illegaali

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsatöötajad ja OMONi võitlejad pidasid Moskvas kinni grupi migranttöölisi.
Miilitsatöötajad ja OMONi võitlejad pidasid Moskvas kinni grupi migranttöölisi. Foto: SCANPIX

Venemaa migratsiooniameti värskete andmete järgi elab riigis 12,3 miljonit välismaalast, neist kuni 3,5 miljonit on illegaalid.

Föderaalse migratsiooniteenistuse (FMS) ülem Konstantin Romodanovski rääkis, et põhiline osa illegaalidest on pärit SRÜ riikidest, eelkõige Ukrainast, Usbekistanist ja Kasahstanist.

Välismaalastest umbes kaks miljonit tulid Venemaale turismi, raviprotseduuride või õppimise eesmärgil, vahendas Interfax.

Üks miljon välismaalast omab riigis ametlikku tööluba. Lisaks on 3-4 miljonit välismaalast, kes «teatasid on sõidu eesmärgist Venemaale saabudes».

Millisesse kategooriasse kuuluvad ülejäänud 1,8-3,3 miljonit välismaalast, seda Romodanovski ei täpsustanud.

Sel teisipäeval rääkis Moskva meer Sergei Sobjanin, et juba ainuüksi Venemaa pealinnas elab kaks miljonit illegaalset migranti. Samal päeval lükkas Romodanovski selle väite ümber ja selgitas, et suur osa linnas sissekirjutust mitteomavatest inimestest ei ole illegaalid, vaid on pärit Venemaa teistest regioonidest.

Ülevenemaaline rahvaloendus leidis aset 14.-25. oktoobril 2010. Selle ametlikud tulemused avaldatakse 2011. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles